Як почистити сукню від "катишків" в домашніх умовах?

Кожна жінка хоч раз у житті стикалася з проблемою, коли улюблені сукні з ніг до голови покриті катишками. І виникає питання, як врятувати виріб? Найпростішим способом є хімчистка. Але всі ми розуміємо, що ці послуги досить затратні. Якщо подумати, абсолютно недоцільно витрачати гроші на те, що можна зробити своїми руками. Це звичайно не проста справа, але здійсненна. Спосіб очищення безпосередньо залежить від матеріалу виробу. Отже, давайте поговоримо про  кілька основних способів, як можна впоратися з проблемою катишек. 

Перше — жорстка губка. Вона підійде не тільки для миття посуду, а й для потрібної нам справи. Беремо суху губку і легкими рухами вздовж волокон одягу очищаємо поверхню. Результат Вас сто відсотків порадує. Наступний спосіб здається смішним і безглуздим, однак дієвим. На допомогу Вам прийде хлібний сухарик. Як і у попередньому варіанті, проводимо їм уздовж вироби. Але будьте дуже обережні та не розкришіть його.

Дієвим способом оновити свій одяг може стати станок для гоління. Він підійде як для гладких поверхонь, так і для моделей невеликого розміру. Для цього натягніть тканину в потрібній частині наряду, і плавними рухами очистіть матеріал. Рухи повинні бути у напрямку знизу-вгору.

Наступний спосіб теж досить легкий та доступний - наждачка. Придбайте дрібнозернистий папір, він допоможе впоратися з тканинами, які не мають ворсу. Отже, беремо шліфувальний папір, та не поспішаючи очищаємо ним одяг. Якщо катишки дуже великі їх можна позбутись за допомогою ножиць або гребінця для волосся. В останньому випадку, обирайте маленькі зубчики, а далі проводьте гребенем по матеріалу уздовж розташування ворсинок.

Невеликі катишки можна прибрати за допомогою скотчу. Треба відрізати маленький шматочок і пройтись ним по проблемних ділянках.


Найпростішим варіантом все ж таки виступає спеціально створена машинка для прибирання катишек. Нею можна видалити проблеми різного роду, на будь-якому матеріалі. Але слід стежити за висотою приладдя, воно не має щільно прилягати до одягу, бо в такому випадку Ви можете пошкодити наряд.

Для того щоб, загалом уникнути появи недосконалостей треба знати, що наприклад, натуральні тканини найчастіше піддаються утворенню катишків, через те, що мають ворсисту структуру. До того ж неправильна температура та засоби для прання здатні збільшувати можливість появи проблем із тканиною. Тепер знаючи усі варіанти боротьби з такою проблемою та способами профілактики виникнення катишек, можна бути спокійними за своє вбрання.
21 февраль 2020 /
Похожие новости

Базовий набір: яка нижня білизна обов’язково повинна бути в комоді кожної жінки?

Красива нижня білизна Kleo − «слабкість» багатьох представниць прекрасної статі. Однак з білизною часто трапляється така ж ситуація, як і зі звичайним одягом: повна шухляда, а знайти те, що потрібно

Арсен Мірзоян: Новий рік зустріну з хлопцями на передовій

Зі співаком, що родом із Запоріжжя, Арсеном Мірзояном, «Новий День» записав новорічне інтерв’ю – зі святковим настроєм, «олів’є» і мандаринками.

Володимир Москаленко: Запоріжжю є куди розвиватися і ти можеш долучитися до цього розвитку

З депутатом Запорізької міськради від «Батьківщини» і журналістом Володимиром Москаленко «Новий День» говорив про плани політика стати парламентарієм. І стало зрозуміло, навіщо депутати взагалі

Як захистити свій будинок? Вибираємо броньовані двері

Переглядаючи у черговий раз повідомлення від ЗМІ про злочинців, які проникли у чийсь будинок та наробили лиха, все більше людей замислюються про додаткові заходи безпеки. Одним із засобів, які

Ярослав Гришин: Під час воєнного стану прокурор Запорізької області усунувся від виконання своїх обов’язків

Голова фракції УКРОПу в Запорізькій облраді, правозахисник Ярослав Гришин обурений діями керівника Запорізької обласної прокуратури Валерія Романова, який заборонив працівникам брати відпустки та

Єпископ Фотій: Не забувай про Бога і Бог ніколи не забуде про тебе

Зважаючи на те, що «Новий День» спеціалізується на політиці та економіці, то й інтерв’ю з Єпископом Запорізьким і Мелітопольським Запорізької єпархії Української Православної Церкви Київського