Арсен Мірзоян: Новий рік зустріну з хлопцями на передовій

Зі співаком, що родом із Запоріжжя, Арсеном Мірзояном, «Новий День» записав новорічне інтерв’ю – зі святковим настроєм, «олів’є» і мандаринками. Як і де співак святкує Новий рік? Нещодавно він дав концерт в палаці «Україна» - не кожен український вокаліст досяг такого рівня. Чи має він власний рецепт успіху? З якими почуттями він згадує про рідне місто Запоріжжя?

- Ми з вами розмовляємо напередодні Нового року. Як ви плануєте зустрічати свято? «Олів’є» буде?

- Саме олів’є буде головною складовою в новорічні свята. Традиційна акція «Салат для солдат» яку запровадив Юрій Тира, знову об’єднує багато людей і знову не дає опустити руки волонтерам країни. На фронт вирушає два автобуси з 4 тонами олів’є, мандаринами, артистами і гарним настроєм (Посміхається). Новий рік зустрінемо з хлопцями на передовій, з салатом і піснями під гітару.

- Які у вас залишились новорічні спогади з дитинства?

- Єдині смішні спогади це - табу на алкоголь і шумна компанія, яка об’єднана цією проблемою. Перший раз наважитись і перетнути межу - побоючись наслідків, але відчути себе дорослим.

- Вірите в астрологію? Будете чіпляти на ялинку іграшки з мишами і класти багато сиру на стіл?

- Сир є завжди, бо я фанат різних його рецептур і сортів, а от про ялинку я не замислювався, щодо тотему року. Скоріш за все я гравець за правилами, що до прикмет, але не фанатичний - обмежуся сиром.


- Ви виступаєте на новорічних корпоративах?

- Я не фанат новорічних корпоративів, хоча можлива історія появи мене в жанрі stand-up comedy за особливими умовами. Артист в Новорічну ніч має тримати градус, тут вже не люди налаштовуються на артиста, а навпаки. На такі свята треба «скоморохі», а я вже з цим зав’язав. Але винятки є завжди.

- На який подарунок чекаєте від Діда Мороза?

- Я сам собі Дід Мороз і все, що міг собі вже подарував.

- У листопаді ви дали концерт в Палаці «Україна» на підтримку альбому «Інгрідієнт». Не кожен український співак досяг того рівня, коли можна збирати сольні концерти на головній сцені країни. Чи відчуваєте ви гордість за себе?

- Головне, що я собі довів це. Не перебільшуючи нічого, не створюючи штучну картинку успіху. Реальна історія для того, щоб розуміти, як рухатись далі і робити об’єктивно висновки. Але ж це командна робота і цього разу, це наша спільна перемога на всіх фронтах. Думаю таким результатом можна пишатися, але обережно - планка тепер високо.

- На вашій сторінці у Facebook написано, що ви інженер на Запоріжсталі. Це правда? А як же ви працюєте на запорізькому заводі, живучи у Києві?

- Це моє минуле і я не збираюся його викреслювати з моєі біографії. Майже 10 років на комбінаті - це ж не жарт.


- Нещодавно телеведуча Яніна Соколова заявила, що Запоріжжя, місто, де вона народилася і виросла, стало для неї чужим. У вас такі ж почуття? Адже це і ваше рідне місто.

- Для мене Запоріжжя лишається рідним - там живе мама, друзі, діти, багато добрих знайомих і спогади. Місця - закутки мого дитинства і моєї юності. Це як у темряві пройти через весь дім, не зачіпаючи меблі, не спираючись на стіни. Це коли дивишся в очі людині і читаєш свою історію, бо вона живе лише в тому погляді. Там живе пам’ять. Шкода, що вона нагадує постійно, як швидко летить час.

- На ваш погляд, чи є відмінності у характері запоріжців і киян?

- Кияни «по-умолчанію» мажори (Посміхається). Не всі, звісно. Вони вважають, що в них все на відстані простягнутої руки. Гроші, посади і т.п. Вони працюють або за великі гроші, або за ідею - середини нема. Якщо ідея гарна, її врешті-решт продадуть за великі гроші, а ідея, як раз може приїхати 72-м поїздом із Запоріжжя.

- За вашими спостереженнями, український слухач стає більш вимогливим до музики, яку він слухає? Або найбільшою популярністю у народу все так само користуються пісні «два притопа, три прихлопа»? Вам не пропонують на радіо писати пісні простіше, щоб вони подобалися широким масам?

- Згадайте Гете «Фауст», початок лише: розмова режисера, директора театру і актора. Два притопа - ще з тих часів не мали національності. Три притопа живуть вічно, а от вибагливі не перетинали і 10-ти відсотковий бар’єр.

- У вас є рецепт успіху? Що треба зробити музиканту для того, щоб стати популярним в Україні?

- По-перше, треба обрати одразу: популярність, чи бути відомим. Або формат, або фрік, або талант. В будь-якому випадку, це має виглядати дорого. Гроші не малі треба вкласти або в піар, або в продукт - грошовий еквівалент і буде сприйматися як намір. Гравців на ринку України небагато - помітять одразу.

- Що б ви хотіли побажати українцям у Новий рік?

- Хочу побажати миру!

Альона Голота
29 декабрь 2019 /
Похожие новости

Володимир Москаленко: Запоріжжю є куди розвиватися і ти можеш долучитися до цього розвитку

З депутатом Запорізької міськради від «Батьківщини» і журналістом Володимиром Москаленко «Новий День» говорив про плани політика стати парламентарієм. І стало зрозуміло, навіщо депутати взагалі

Ярослав Гришин представил концепцию развития области «7 шагов за 100 дней без Брыля»

Депутат Запорожского областного совета, адвокат Ярослав Гришин обсудил с запорожцами первые шаги, которые необходимо сделать после недавнего увольнения президентом Владимиром Зеленским губернатора

Без паники: В ПриватБанке обещают, что обеспечат всех желающих запорожцев валютой

О том, как военное положение сказывается на финансовых настроениях жителей Запорожья, в эфире UA: Українське радіо Запоріжжя рассказала Руководитель регионального пресс-офиса ГО в ПриватБанк Мария

Хорошей оборонной техники в Украине не будет – экс-министр

Средства на оборонный сектор хоть и выделяют, но все идет на содержание солдат и ремонт той техники, которая есть в наличии.

Єпископ Фотій: Не забувай про Бога і Бог ніколи не забуде про тебе

Зважаючи на те, що «Новий День» спеціалізується на політиці та економіці, то й інтерв’ю з Єпископом Запорізьким і Мелітопольським Запорізької єпархії Української Православної Церкви Київського

В Запорожье цены на проезд в маршрутках вырастут до 5 и 7,5 гривен

Об этом говорится в проекте решения Запорожского горисполкома. В документе говорится, что чиновники собираются принять предложение автопредприятий-перевозчиков поднять цены на проезд на городских