Система держзакупівель Prozorro: чим торгують на електронних торгах?

Система держзакупівель Prozorro – це унікальна електронна біржа, яка пропонує замовнику можливість відстежити всі етапи під час укладання угоди. Для оперативного контролю використовують зручний аналітичний модуль.

Для того, щоб взяти участь у торгах, потрібно підібрати один з авторизованих торгових майданчиків. Показовим прикладом виступає Українська Універсальна Біржа, з особливостями роботи якої познайомить офіційний сайт https://www.ueex.com.ua/ueex/sections-council/representatives-natural-gas/ . На цьому ресурсі зібрано багато довідникової інформації, зокрема, чим торгують на електронних торгах. Зручний інтерфейс та простота управління виступають додатковими перевагами.

Що можна купити?

Система зворотного аукціону (виграє той, хто вкаже найнижчу вартість) підвищує інтерес до участі у державних тендерах.
Сьогодні на електронних торгах можна купити:

  • продукти харчування (м'ясо, молоко, борошно, рибу та багато іншого);
  • нерухомість (майно збанкрутілих власників);
  • електроенергію;
  • природний газ;
  • роботу будівельних компаній (включаючи послуги з ремонту та реставрації);
  • товари медичного призначення (меблі, обладнання, лікарські засоби);
  • послуги транспортних та охоронних компаній.
Список позицій, що беруть участь у тендері, регулярно збільшується, що позначається на зростанні зацікавлених учасників.

Торги на електронному майданчику: особливості

В рамках державних тендерів на електронному майданчику Prozorro закупівлі можуть бути реалізовані у спрощеному режимі. Такий формат є доступним за умови, що вартість не перевищує 50 тисяч грн. Для того, щоб відбулися торги у відкритому форматі, свій інтерес мають заявити як мінімум два учасники. Взяти участь у тендері може кожен користувач, який зареєструвався у системі Prozorro за допомогою авторизованого майданчика.

Якщо замовник не має належного обсягу інформації про потенційну закупівлю, що є перешкодою для участі у тендері, проводиться конкурентний діалог з іншими учасниками. Отриманими підтвердженими відомостями можна оперувати під час подання заявки.
Після переговорів відбувається укладання договору із потенційним покупцем послуги. Це переговорна процедура закупівлі.

Альтернативний варіант – укладання рамкової угоди. У ній чітко визначено основні умови запланованих закупівель. Рамкова угода укладається на певний термін. Протягом усього зазначеного терміну замовник може реєструвати позиції та проводити торги за умови, що брати участь у них будуть лише зазначені учасники.

Громадяни інших країн, які зацікавлені в українських закупівлях на державному рівні, також можуть брати участь у тендері. Для реалізації передбачається участь у євроторгах – пропозиціях, опублікованих англійською мовою. Вони відкриті всім учасникам системи.
За фактом реєстрація в електронній системі держзакупівель Prozorro – це можливість придбати потрібний товар чи послугу без ризику переплат чи участі в шахрайських схемах.

24 январь 2022 /
Похожие новости

Олена Жук: Політика не може бути легкою, але мені в ній комфортно

В грудні минулого року Олена Жук, депутат від “Слуги народу” обійшла досвідчених чоловіків на політичних поворотах і стала головою облради. Як їй нині працюється на цій посаді і чи не шкодує вона, що

Як почистити сукню від "катишків" в домашніх умовах?

Кожна жінка хоч раз у житті стикалася з проблемою, коли улюблені сукні з ніг до голови покриті катишками. І виникає питання, як врятувати виріб? Найпростішим способом є хімчистка. Але всі ми

Базовий набір: яка нижня білизна обов’язково повинна бути в комоді кожної жінки?

Красива нижня білизна Kleo − «слабкість» багатьох представниць прекрасної статі. Однак з білизною часто трапляється така ж ситуація, як і зі звичайним одягом: повна шухляда, а знайти те, що потрібно

Конфискат будут продавать через ProZorro

Глава Государственной таможенной службы Максим Нефьодов анонсировала продажу конфискованных товаров на аукционах через систему «ProZorro.Продажи».

В Украине продолжает падать курс доллара и евро

Украинская гривна продолжает укрепляться. Так, в ходе межбанковских торгов 6 февраля безналичный доллар подешевел на 18 копеек в покупке и продаже – до 26,94/26,97 грн (покупка/продажа).

В Запорожье хотят продать на торгах местный институт

Единый имущественный комплекс государственного предприятия «Запорожский институт сельскохозяйственного машиностроения» выставляют на приватизацию на электронном аукционе.